Rövid nyomozás után kiderült, hogy a kábel egy vízkút tartozéka volt, amit ismeretlen tettesek kiástak és eltulajdonítottak. Az elkövetők földmunkagépet béreltek az ásáshoz, és több száz méter kábelt  loptak, hogy megszerezzék az abban lévő rézet, és színesfém-átvevőhelyeken eladják. A helybeli fiatalembereket még aznap előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, az eltulajdonított kábel egy részét megtalálták és lefoglalták. Az ügyben a KAVÍZ Kft. sérelmére elkövetett lopás miatt folyik eljárás a taszári rendőrőrsön.   

Polgárőrök lepleztek le egy betörőt Szabadiban. Bejelentést tettek a rendőrségre, miszerint az egyik szőlőhegyi pincénél ismeretlen, gyanús férfi különböző tárgyakat pakol, vélhetően lopni akar. A taszári rendőrőrs szolgálatban lévő rendőrei rövid idő alatt egy közúti ellenőrzés során kézre kerítették az elkövetőt, akit bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak a rendőrségre. Gyanúsítottként hallgatták ki, vallomásában beismerte, hogy a szőlőhegyre lopni érkezett, és onnan egy öntött vas kádat tulajdonított el az egyik bekerített borospince udvaráról. A kádat a jogos tulajdonosa visszakapta. Az ügyben lopás miatt folytatnak eljárást a taszári őrsön.

Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki azt a kercseligeti férfit a Taszári Rendőrőrsön, aki áprilisben behatolt egy helyi lakóház bekerített udvarára, és onnan vasakat és egyéb használati tárgyakat vitt el. Az adatgyűjtés egy helybeli lakoshoz vezette a rend őreit, aki beismerő vallomást tett. A lopott holmi nagy részét lefoglalták. A nyomozást lopás miatt a taszári tendőrőrsön folytatják.

Kapcsolódó szavazás

Hogyan lehet megfékezni a fémtolvajokat?


Kapjanak nagyobb büntetést a tolvajok, akár börtönt is. (20)

Nem lehet megfékezni, amíg érdemes leadni, addig lesz lopás is. (10)

Többet kell ellenőrizni a leadóhelyeket, ahol illegális anyagot találnak, azt a helyet zárják be. (17)

Címkék: kék hírek