bilincs


A 35 éves férfi autójával tavaly egy nyári éjszaka egy siófoki kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik kocsinak, és kanyarodás közben nekiütközött. A karambol miatt rövidesen rendőrök érkeztek a helyszínre. A másik autóssal közölték, hogy elmehet, de a vádlott utánaszaladt, és kétszer belerúgott a guruló kocsiba, aminek behorpadt az ajtaja. 110 ezer forint kár keletkezett. A két rendőr a vádlott után futott, a részeg férfit a saját kocsija felé vezették. A vádlott azonban kirántotta a kezét a fogásból , és hirtelen a rendőrök felé ütött. A járőrök a karját hátracsavarva a motorháztetőre akarták fektetni. Ellökte őket magától, a földre került, onnan rugdalt feléjük, és azt kiabálta, hogy szétveri őket. A két rendőr végül lefújta könnygázzal, és megbilincselte.

Két hét múlva a vádlott részegen kerékpározott Siófokon. Elesett, alaposan összetörte magát. Fej- és térdsérülést szenvedett. A mentő a helyi kórházba szállította, megfigyelésre ott akarták tartani, ez azonban nem tetszett neki. Amikor meghallotta, felugrott és megragadta az orvosnő karját, de egy férfi ápoló közbelépett. A vádlott el akart menni a kórházból, de az ápoló megpróbálta útját állni. Az ittas férfi ekkor ököllel állon vágta és elfutott. Az ápoló nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és magánindítványt tett a könnyű testi sértés miatt.

Hivatalos személy elleni erőszakért, ittas járművezetésért, rongálásért, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért és könnyű testi sértéséért 1 év börtönbüntetésre ítéltek a 35 éves férfit 1 évre felfüggesztve a siófoki bíróságon. 2 év 6 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől is, és pártfogó felügyeletét rendelték el mellé. Az ügy tárgyalása hétfőn kezdődött másodfokon a megyei bíróságon, helybenhagyták az elsőfokú ítéletet.

Címkék: Siófok, kék hírek