Molotov-koktél

Egy üveg robbant fel, nagy kárt nem okozott, megpörkölt egy kerítést és a füvet az udvaron. A támadók célja valószínűleg ijesztgetés, vagy figyelmeztetés lehetett. Ha gyilkolni akarnak, az ablakot veszik célba: a házakban családok aludtak, sok kisgyermekkel.     

Németh Zsolt, a helyi CKÖ elnöke a Kapospontnak elmondta: a saját költségvetésükből ajánlják fel a pénzt annak, aki érdemi információval tud szolgálni arról, hogy ki követte el a támadást. Ha valakinek tudomása van hasonló merénylet előkészületéről, ezt bejelenti, és bebizonyosdik, hogy igaza van-szintén megkapja az összeget. A rendőrség munkájával egyébként maximálisan elégedettek, tette hozzá.

Azt is érzik, hogy a rendőrök sűrűbben járőröznek azóta ígéretükhöz híven. A cigánytelepen még nincs teljes nyugalom, véli. Sokat segít, hogy mindennap ott vannak, beszélgetnek, nyugtatják az embereket. A támadás okáról senki sem tud biztosat, találgatások ugyan kaptak lábra, de ezeket nem akarja részletezni. A rasszizmus is magyarázat lehet a történtekre, de csak a rendőrségi vizsgálat lezárultával dönthető el, hogy ez volt-e a támadók indítéka.

Megkerestük Bíró Gábort, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, de nem kommentálta a felajánlott nyomravezetői díj tényét.

Címkék: Molotov koktél, kék hírek, Siófok