zsinór

illusztráció

A kaposvári rendőrkapitányság járőreit tegnap délután riasztották, néhány perc alatt a helyszínre értek, és elfogták a 42 éves elkövetőt. A 31 éves eladónő a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy a támadó kedden többször bement a boltba, állítólag ajtót akart venni, de nem fizetett. Valamikor négy óra után pár perccel a vásárló megfogott egy redőnyzsinórt, az eladó háta mögé lépett, majd a zsinórral fojtogatni kezdte. A nő csak néhány perc múlva tudott kiszabadulni a fojtogatásból, támadóját megpróbálta kilökdösni az üzletből. Közben azt kiáltotta, hogy hívni fogja a rendőrséget.

A rabló ekkor a sarokban lévő konvektorhoz lökte az eladót, majd hajánál fogva fejét több alkalommal a falba verte, és fojtogatta. Még egy kést is elővett, de ezt nem használta. A támadó eközben azt kérte, hogy ne értesítse a sértett a rendőrséget. A nő azonban sikítani kezdett, ezért befogta a száját. Az eladónő ekkor megharapta támadója kezét. Szabadulni azonban továbbra sem tudott, ezért azt mondta, hogy nem hívja a rendőröket, valamint a bevételt is átadja, csak ne bántalmazza tovább a tettes.

Ekkor a támadó elengedte áldozatát. A férfi több százezer forintot vett el az eladótól, majd követelte az aprót is. Az eladó ekkor arra kérte a bűnözőt, hogy ne vigye el az össze pénzt, mert nem tud gyermekeinek ételt adni. A gyerekek fényképét meg is mutatta a támadónak, aki erre zavartan kezdett viselkedni, majdnem sírva is fakadt. A támadó vissza is akart adni a pénzből. Eközben a sértettnek sikerült kiszabadulnia az utcára, ahol segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőrséget.

A bárdudvarnoki elkövetőt, aki a támadás alatt végig zavartan viselkedett, a rendőrök őrizetbe vették. Testi sértés miatt indítottak eljárást ellene. A nyomozás feladata lesz tisztázni, hogy az elkövetőt milyen szándék vezette, a támadást miért zúdította a sértettre.

Címkék: rablás, kék hírek