Betörőpalánták feszegették egy üzlet ajtaját vasárnap hajnalban a kaposvári Berzsenyi utcában. A szomszédok felébredtek és értesítették a rendőröket. A kiérkező járőrök a helyszínen tetten érték és elfogták a 19 és 16 éves fiatalembert. Előállították őket a kapitányságra. Először az egyik belvárosi telefonüzlet ajtaját próbálták meg feszegetni. A bejárat sikerrel ellenállt a közeledésüknek, azután egy szomszédos nyomda zárbetétét igyekeztek eltörni, de a rendőrök megzavarták őket. Az egyik elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették, a másik, lévén, hogy fiatalkorú és bűntetlen előéletű, szabadlábon védekezik. A veszélyeztetett érték több millió forintra rúg, a rongálással okozott kár 35 ezer forint. Az őrizetben lévő fiatal vélhetően több egyéb bűncselekményt, így gépkocsifeltörést, betörést is elkövetett az elmúlt hónapokban Kaposváron, ennek tisztázása a helyi nyomozókra vár.

A rendőrség segítségét kérte az a kaposvári nő is, aki este telefonon jelentette be, hogy a házához tartozó melléképületből kiszűrődő fényt lát, illetve zajt hall. A kaposvári rendőrök gyors intézkedésének  köszönhetően 7 perc múlva már kattant is a bilincs a betörő, egy 41 éves helybeli férfi karján. A behatoló nem vacakolt a zárral, egyszerűen berúgta az ajtót. A zsarukat a szomszédos lakásban egyedül tartózkodó nő értesítette. A bűnözőt akkor fogták elm, amikor éppen a melléképületben található barkácsgépeket pakolta. A veszélyeztetett érték 90 ezer forint, a rongálással okozott kár 50 ezer forint. A többszörösen büntetett előéletű férfit szintén őrizetbe vették a rendőrök.

Egy kaposvári cég telephelyére is betörtők jutottak be. A kerítést kivágták, majd az ott található járművekből az üzemanyagot és az akkumulátorokat próbálták meg eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök a lábnyomok alapján a telep mellett lévő bozótosban megtalálták az egyik elkövetőt, majd később a másik két bűntársát is elfogták. A bozótosban megtalálták az üzemanyag lopáshoz használt műanyag kannákat, valamint az akkumulátorokat, melyeket a tettesek már a gépkocsikból kiszereltek. A lopással majdnem 400 ezer, arongálással 50 ezer forint kárt okoztak.

Címkék: kék hírek