Húsz kiló rézkábelt loptak el ismeretlen betörők szombatra virradóra Fonyódon egy gyermektábor faházából. A bűnözőkre felfigyelt a tábor gondnoka és értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök a megadott személyleírások alapján  rövid időn belül elfogták azt a három férfit, akik alaposan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

Egy siófoki élelmiszerüzletben viszont sikkerel jártak a betörők a hétvégén. Szombaton reggel fedezték fel a dolgozók egy siófoki ABC-ben, hogy betörő járt a boltban: cigarettát, italt, kávét, csokoládét, üdítőitalokat vitt el. Zsákmányának értéke több mint egymillió forint. A kőröshegyi vegyesboltban is betörők garázdálkodtak. Előbb lefeszítették az ablakot védő rácsot, majd élelmiszert, vegyiárut és italokat emeltek el a helyiségből. Egymillió forint kárt okoztak.   

Siófokon egyébként is arattak a betörők. Az egyik tettes álkulcsot, vagy hamis kulcsot használt, amikor behatolt egy lakásba a balatoni városban. Miután az ajtó így nem jelentett akadályt, alaposan kipakolta a lakást. Műszaki cikkeket, ékszereket és készpénzt kaparintott meg kétmillió forint értékben.  

Kaposváron a fémtolvajok léptek akcióba. A hétvégén kivágták egy kaposvári műhely kerítését, majd befeszítették az ajtót. Rézkábeleket loptak el. ha már ott voltak, feltörték az udavaron parkoló személyautót, ellopták a rádiósmagnót a járműből. A tulajdonos kára 3 millió forint, feljelentést tett a rendőrségen.      

Címkék: kék hírek