Baleset az elkerülőn

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze szombaton reggel a Kaposfüredet Toponárral összekötő elkerülő úton. A személykocsi a tehergépjármű alá gyűrődött és beszorult. A rendőrök és a kaposvári tűzoltók segédkeztek a mentésben. A személygépkocsi sofőrje bennégett az autóban.

Délelőtt 10 óra előtt történt a borzalmas ütközés. Toponár felől érkezett egy Opel Corsa, szemből jött a kamion. A fűrészgépeket szállító jármű sofőrje, egy andocsi férfi a helyszínen elmondta a kapos.hu-nak: az Opel váratlanul és indokolatlanul áttért az ő sávjába. Nem tudta elkerülni az ütközést, frontálisan egymásnak vágódott a két jármű. A személyautónak nem volt esélye a 40 tonnás kamionnal szemben. Az ütközés után 10 percig égett a két kocsi, amíg a kaposvári tűzoltók megérkeztek és eloltották a lángokat. A személyautóból alig maradt valami, teljesen összeroncsolódott és kiégett. A kamion kb. 100-150 métert tolta maga előtt, amíg megálltak.

A rendőrségi helyszínelőktől kapott indormációk megerősítik a kamionsofőr elmondását. Két másik autós is látta a történteket. Az Opel nem előzött, az út nem csúszott, egyelőre nincs magyarázat arra, hogy miért történt a baleset.

A személyautó vezetőjének be volt kötve a biztonsági öve, de ez sajnos már nem segített. Az 57 éves dombóvári férfi azonnal meghalt. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit.

 

 

Helyszín

Címkék: baleset, közlekedés, kék hírek