Tűz

Öt embert létrával hoztak le a harmadik emeletről. A mentők két dolgozót vizsgáltak meg a mentőben. Négy iroda és egy oktatóterem kiégett, a többi pedig vízben úszott. Több 10 milliós a kár. Vizsgálják mi okozta a tüzet. Később Szigetvárról, Dombóvárról és a kaposvári Kötél Életmentőktől is megérkezett a segítség. Összesen 40 tűzoltó dolgozott a helyszínen.

Lángcsóvák, hatalmas füst, szétrobbant lépcsőházüvegek, szilánkok. A tűzoltók is csak gázálarcban tudtak közelebb jutni a tűzfészekhez. Az első emeleten, a gondnoki szobában csaptak fel a lángok. Néhány perc alatt továbbterjedt a tűz a felsőbb szintekre. A harmadik emeletig minden lángolt. Ekkor még nem lehetett tudni, hányan rekedtek az épületben.

A rendőrök lezárták az utcát, és a helyszínre érkezett katasztrófavédelem átvette az irányítást. A tűzhöz közeli szobában éppen oktatás volt. Az ottani csoport tagjai észlelték a füstöt, majd berúgták az iroda ajtaját. Látták, hogy a sarokban ég valami, a papírkosárnak vélték. Akkor már gomolygott a füst. A lépcsőházban már csak a falat tapogatva tudtak lemenni a kijárat felé.

 

A fiatalok lélekjelenlétén is sok múlott. A vészkijárat ajtaját úgy törték ki, mert nem találták hozzá a kulcsot. Kabátba takart fejjel menekültek a füstös folyosón.

 

160 ember élete volt veszélyben. Szerencsére mindenkinek sikerült épségben kimenekülnie. Néhányan a tűzoltók segítségével jutottak ki. Öt embert létrával mentettek ki a harmadik emeletről. Két dolgozót pedig a füsttel teli lépcsőházból hoztak ki a tűzoltók. Őket a mentők a helyszínen ellátták. Négy iroda és egy oktatási terem égett ki. A víz azonban szinte valamennyi helyiséget elöntötte. A kár több tízmillió, a megmentett érték 100 millió forint. Az oktatótermek ugyanis tele voltak számítógépekkel. A tűz okát vizsgálják.

Tűz

Helyszín

Címkék: SZÜV, tűz, kék hírek