Az igali rendőrőrs parancsnoka kollégáival és mezőőrökkel közösen éppen a figyelés helyére tartottak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az egyik telefonoszlopról ismeretlenek már leemelték a kábelt és az oszlop mellé odakészítették. Mivel még éjjellátó készülékkel sem láttak senkit a környéken, ezért úgy foglalták el figyelő helyüket, hogy a leemelt kábelre rálássanak, valamint ha menekülnének az elkövetők akkor el tudják őket fogni.

A történet ezután vált komikussá, mert amint elfoglalták helyüket egy közeli nádasból két személy jött elő, akik rugdalni kezdték a nádast, kiabáltak, mintha tolvajokat akarnának elfogni. Az alakítás nem kis derűt keltett a figyelőkben, de a java még ezután jött, mikor egyikük mobilon felhívta a rendőrséget, bemutatkozott és arról tett bejelentést, hogy Gadácson valaki lopja a légkábelt és küldjenek rendőrt. A két személy - akiket a rendőrök ezután távolról követtek, hátha csak elterelésről van szó - elsétált a helyszínről, de egyikük, aki a bejelentést tette visszasétált és legnagyobb meglepődésére rendőrökkel találkozott szembe.

A férfi persze először még a „színjátszós” történetet adta elő, de miután nyilvánvalóvá vált, hogy szemlélői is voltak a nagy alakításának elmondta, hogy a társával együtt ők akarták ellopni a kábelt, és a környéken eltűnt légkábel lopások is nekik köszönhetőek. Az "alakítás" pedig annak szólt, hogy embereket hallottak a nádasból, nem akartak lebukni ezért játszották el, hogy ők is a tolvajokat keresik.. Az ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság indított nyomozást.

Címkék: kék hírek