Zaklatásért és testi sértésért 2 és fél hónap börtönre ítéltek egy 37 éves lakócsai férfit a barcsi bíróságon. A vádlott tavalyelőtt tavasszal a helyi iskolában dolgozott közhasznú munkásként. Itt ismerkedett meg a takarítónővel. A férjes asszonnyal viszonyt akart kezdeményezni, de a nő elutasította. A férfi ebbe nem nyugodott bele, erőszakkal akarta kikényszeríteni a kapcsolatot.

Ősszel a nő háza előtt kiabált, verekedni hívta a férjet, azzal fenyegette, hogy megöli. A férj nem ment ki, megijedt, megvárta, amíg elmegy a vetélytársa. A férfi máskor az iskola előtt a gyerekekkel üzent a nőnek, hogy jöjjön ki hozzá. Az asszony a férjét hívta segítségül telefonon. A férj megérkezett, de végül elbújt a suli mellékhelyiségében, hogy ne találja meg az ellenfele.

A férfi közben az utcán fenyegetőzött, hogy elvágja a torkát. A házaspár csak a rendőrök érkezése után mert hazamenni. Később a vádlott a nő házának udvarára ment, az ajtót ütötte, rugdalta. Azután eljátszotta, hogy távozott. A férj ekkor kilépett a házból, a vádlott előugrott, egy tetőléccel és egy vascsővel megütötte a fejét és a mellkasát. Könnyű sérülést okozott. A vádlott többször telefonon zaklatta a férjet, azzal, hogy megöli, kibelezi. Az ítélet nem jogerős.

Címkék: kék hírek