Körözöttek

Szögesdróttal körbevett erdei búvóhelyen és kéményben is találtak már körözött somogyi bűnözőket a rendőrök. Van olyan is, akit Dél-Afrikában találtak meg, de nem tudják hazahozni. Tavaly ezer somogyit kerestek, köztük csalókat, rablókat, erőszakos bűnözőket. Sokan évekig bujkálnak eredményesen.

Egy kaposvári férfi volt a leginkább keresett somogyi bűnöző tavaly. Horvátországban is bujkált. Ott egy kórházban leütött egy rendőrt és megszökött. Végül Dombóváron fogták el a kommandósok. Erdei búvóhelye köré szögesdrótot feszített ki.

Egy másik férfit egy kéményből húzták elő a rendőrök. De van, aki már 8 éve menekül. Egy bírósági tárgyalásról szökött meg. Kerítőként elítélték, de közben kikéretőzött, hogy rosszul van. Dél-Afrikában találták meg a nyomozók, de nem hozhatják haza, mert a két országnak nincs kiadatási egyezménye. Sokan évek óta bujkálnak.
Vélhetően ellenőrzéskor hamis okmányokkal igazolják magukat. Az ország legkeresettebb bűnözői között, a TOP 100-ban jelenleg egy somogyi van. Fürstenhoffer Zoltánt csalás miatt keresik, öt elfogatóparancs van érvényben ellene. Ő rajta van a somogyi TOP 10-es listán is.

Méreg Zoltánt csalás miatt keresik. Tapsonyi Gyula rablást követett el. Dr. Kelemen Éva jogász, sőt a rendőrségen is dolgozott vezetőként. Őt csalással gyanúsítják.

Tavaly Somogyban ezer embert köröztek. A fele eltűnt, a másik fele bűncselekményt követett el. A folyton megújuló megyei listáról tavaly 12 embert fogtak el a rendőrök.

- Mind a tizenkettőt a megye szervei fogták el a városi kapitányságokkal együttműködve, saját felderítésben. Közülük négyre külföldön, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Ausztriában, illetve Romániában találtak rá.

Sokakat titkos módszerekkel keresnek. Ezekről pedig nem adhatnak információt.

Címkék: TOP 100, bűnözés, körözés, kék hírek