Somogysárdi fanyúl

A tavalyi nyúlvágtán sikere volt a fanyúlnak

Fiatalok tették tönkre a szilveszteri somogysárdi nyúlfuttatás jelképét, egy hatalmas fanyulat. A szobrot a kaposvári Fő utcán állították fel, de hétfő este ittas fiatal fiúk viccből megpróbálták ellopni. A kiérkező rendőrök elfogták a tetteseket, a nyúl azonban összetört. A kár tetemes.

A másfél mázsás fanyúl a somogysárdi szilveszteri nyúlfuttatás jelképe volt. Azért hozták Kaposvárra, hogy a népszerűsítse az idei mulatságot. A Fő utca közepére tették le, de éjszaka eltűnt. A somogysárdi polgármester keserűen mondja: 12 év alatt egyetlen részeg sem bántotta a nyulat a faluban, most viszont egy nap alatt tönkretették a kaposvári sétálóutcán. Négy ittas fiatal esett neki, jó heccnek tartották a rongálást.

Az állvány tüskéjéről le kellett emelni, valószínűleg billent egyet, akkor törhetett össze. El akarták tüntetni, ezért vitték az Európa parkba.

A szobor öt darabra törött. A Csikós Nagy Márton szerint a fanyúl 800 ezer forintot ér.

- Én adok ezeknek a fiataloknak Somogysárdon ásót, kapát, szerszámot - hangsúlyozta a polgármester - és azt kívánom, hogy közmunkát rójanak ki rájuk, amit Somogysárdon dolgozzanak le, mivel ezt a közösséget sértették meg.

A rendőrök hétfő este a helyszínen elfogták a tetteseket. Egy járókelő telefonált be az ügyeletre, ő látta, hogy mit művelnek az ittas fiatalok. A vipekedést a fiúk rögzítették a mobiltelefonjukkal, meg akarták örökíteni a tettüket. A felvétel azonban rendőrségi bizonyíték lett.

A járőrök a helyszínen igazoltattak egy felnőtt korú fiatalembert, majd később még két fiatalt sikerült elfogniuk a helyszíntől nem messze. Mindhárman elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Csikós Nagy Márton azt mondta: megpróbálják helyreállítani a szobrot, hogy a szilveszteri nyúlfuttatáson épségben szerepelhessen.

 

Címkék: nyúlvágta, Somogysárd, kék hírek