Dávodpuszta baleset

A föld négy munkást temetett maga alá, amikor beomlott egy árok a Somogy megyei Dávodpusztán. A helyszínre a nagyatádi és a marcali tűzoltók, a böhönyei önkéntesek, a rendőrség és a mentők is gyorsan megérkeztek. Munkagépekkel is keresték az eltűnt embereket.

A négy férfi két halastavat szeretett volna összekötni. Ehhez egy másfél méter széles és három méter mély árkot ástak munkagéppel. Ezután mind a négyen bemásztak a gödörbe megtisztítani az alját a beszóródott földtől. Ekkor történt a tragédia: a homokos talaj megcsúszott és rájuk omlott.

Az első riasztás a böhönyei önkéntesekhez érkezett 13.10-kor. Rajtuk kívül még a marcali, a nagyatádi és a nagybajomi tűzoltók érkeztek a helyszínre. Összesen hat egység 21 tagja kereste az eltűnt férfiakat. Az első személyt 13.47-kor találták meg, a másodikat 14.07-kor. Őket mentőhelikopterrel szállították a Kaposi Mór Oktató Kórházba. Egyikük könnyebb, a másik súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

Hosszas kutatás után 14.45-kor eszméletlen állapotban kiemelték a két másik balesetet szenvedett dolgozót is. A mentők azonban már nem tudtak rajtuk segíteni. Néhány perccel később csak a halál beálltát tudták náluk megállapítani.

 

Információink szerint a négy férfi közül hárman egy család tagjai voltak. Az apa és a kisebbik fia veszítette életét a szerencsétlenségben.

Helyszín

Címkék: baleset, kék hírek