A fiatalember azt mondja, a rendőrök verték meg. Elrepedt az arccsontja, a szilánkok idegeket is érintettek. Hétfőn komoly műtétje lesz. Autóval jött be négy fiatalember Kaposvárra a Kinizsi lakótelepre. Orsós István azt meséli: a rendőrök mögéjük álltak, erre ők megijedtek, kiszálltak a kocsiból és elfutottak. Kettejüket kapták el, a másik két fiatal eltűnt.

- Az intézkedő rendőr idejött. Felszólított, hogy hasaljak a földre, megbilincselt, és eközben a faji hovatartozásomra utalt, hogy értünk nem kár, meg mindenféle ilyen obszcén megjegyzéseket tett ránk - emlékszik vissza a történtekre Orsós István.

Bevitték őket a rendőrörsre. István azt mondja, a társát ott is bántalmazták. Ő azonban nem mert kameránk elé állni. Orsós István édesanyja azt mondja feljelentést tesznek a katonai ügyészségen, és ügyvédhez is fordulnak. Farkas Józsefné felháborítónak tartja az esetet. - Úgy gondoljuk, hogy jogállamban élünk, és itt Magyarországon nem szoktuk meg - még akkor sem, hogyha romák vagyunk -, hogy a romákat ütni-vágni kell.

Megkerestük a kaposvári rendőrkapitányságot is.

- Kedden hajnalban két embert állítottunk elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Mindkettőt tanúként meghallgattuk, a meghallgatást követően szabadon bocsátottuk őket - tájékoztatott Koncz Katalin, a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.
- Arról lehet tudni valamit, hogy voltak-e rajtuk külsérelmi nyomok vagy bármi ilyesmi?
- Erről nem tudunk.

A szóvivő elmondta: egyre többen tesznek panaszt, mert nem értenek egyet a rendőri intézkedéssel. Hetente van ilyen eset.

Címkék: brutalitás, verés, rendőrség, erőszak, kék hírek