Jelentős változás a következő napokban sem várható időjárásunkban. A napos, száraz időt okozó anticiklon nem változtatja helyzetét, legfeljebb súrolhatnak bennünket a gyenge frontok. Eleinte marad a déli áramlás, folytatódik az afrikai eredetű igen meleg levegő beáramlása, a déli tájakon 38 fokos maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak.

Vasárnap egy gyenge hidegfront érint bennünket, ennek hatására északnyugatira fordul a szél és egy árnyalattal enyhül a nagy meleg. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Péntek: folytatódik a többnyire napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 36-38 fok között alakulnak. Késő estére 30-32 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 23-26 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. A délutáni órákra 32-34 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a kisebb enyhülés után hamar visszatér a forróság, újabb front majd 18-19. után érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár