Lényeges változás a légköri helyzetben a következő napokban sem várható. A napos, száraz időt okozó anticiklon nem változtat a helyzetén, gyenge front legfeljebb a hétvégén érinti majd hazánkat. Folytatódik az afrikai eredetű, igen meleg levegő beáramlása.

Somogyban pénteken, szombaton tetőzhet a forróság, ekkor már 37-38 fokos maximum hőmérsékletek mérhetünk. 

Szombaton az említett gyenge font hatására a nyugati tájakon egy árnyalattal enyhülhet nagy a meleg.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. Késő estére 30 fok közelébe hűl a levegő. 

null

Péntek: marad a többnyire napos idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 23-25 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 36-38 fok között alakulnak.

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 23-26 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: vasárnap kissé enyhülhet a nagy meleg, majd a jövő hét első felében ismét erősít a hőség. Csütörtökön vagy pénteken érkezhet egy újabb gyenge hidegfront. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás