A következő napok időjárását is döntően anticiklonális hatások alakítják. A változást okozó frontok még napokig elkerülik hazánkat. A felhőoszlató leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható. Déli áramlással több hullámban afrikai eredetű, meleg levegő érkezik fölénk. Néhány fokkal tovább emelkedik a hőmérséklet, a délutáni maximumok már elérhetik a 33-34 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 25-28 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

Kedd: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében tovább fokozódik a hőség, egyre inkább 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, július, időjárás, csapadék, fülledt, havas, , felmelegedés, front, tavasz, köd, eső, zivatar, fagy, lehűlés, zápor