A hétvége időjárását egy anticiklon alakítja. A leszálló légmozgások hatására száraz, többnyire napos idő várható. Déli áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Szombaton már kánikulai meleg várható 30 fok feletti maximum hőmérsékletekkel, vasárnap pedig tovább erősít a nyár.

Hétfőn egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, ennek hatására megtorpan a felmelegedés, a nyugati tájakon átmenetileg kissé gyengül a hőség. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

Hétfő: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében marad, sőt tovább fokozódik a hőség.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: július, fagy, tavasz, köd, zivatar, fülledt, havas, lehűlés, felmelegedés, eső, front, időjárás, zápor, meleg, , csapadék