A következő napokban döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz nyugodt, száraz, többnyire napos idő várható. Megszűnik a hűvösebb levegő utánpótlása, délire fordul felettünk az áramlás. Péntektől fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén már országos kánikulára, igazi strandidőre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

Vasárnap: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: tartós hőségre kell berendezkednünk, bizonytalan mértékű enyhülés legfeljebb július 13-14. után lehet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, július, zápor, felmelegedés, fagy, szél, lehűlés, zivatar, eső, csapadék, időjárás