A következő napokban már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülnek bennünket. Többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki rövid ideig tartó frissítő zápor vagy zivatar.

Újabb felmelegedés kezdődik, a hétvégére visszatér a 35 fokos hőség. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, már csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, helyenként azonban megnövekedhet a fátyol vagy gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét hétfőn egy újabb gyenge hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására fokozatosan megszűnik a hőség. Ezt követően változékony, kellemes hőmérsékletű időszak kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, június, fülledt, lehűlés, köd, zivatar, havas, , eső, front, zápor, csapadék, meleg, fagy, tavasz, időjárás