Eleinte még a hideg légörvény alakítja időjárásunkat, marad a fülledt, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A hőmérsékletekben nem lesz jelentős változás. 

Péntektől gyengül az örvény, szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. Várhatóan jelentősen csökken a csapadékhajlam és egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. Kissé már erősödik a nappali felmelegedés, majd szombattól beköszönt a kánikula, a hőmérsékletek 30 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, heves zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarban viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, már csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Szombat: napos, száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: 35 fok közeli maximum hőmérsékletekkel vasárnap tetőzik a kánikula, a jövő hét elején már egy újabb hidegfront érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár