Az átvonult gyenge hidegfront mögött északi áramlás alakul ki felettünk amellyel többnyire száraz, de az eddigieknél néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk. További lehűlés nem várható, azonban a déli tájakon is megszűnik a hőség. Több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk és fokozatosan csökken a zápor, zivatarhajlam. Hamisítatlan nyári idő várható 28-30 fokos maximum hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, helyenként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Kedd: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől ismét nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, ennek hatására fokozódik a fülledtség, növekszik a zivatarhajlam. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, június, meleg, fülledt, köd, front, havas, tavasz, felmelegedés, fagy, , lehűlés, eső, zápor, csapadék, időjárás