A következő napokban megszűnik a meleg levegő utánpótlása, északnyugati áramlás alakul ki felettünk. Fokozatosan megszűnik a hőség, de marad a meleg nyári idő, a nappali hőmérsékletek 30 fok közelében maradnak. A front nem hoz magával jelentős, kiterjedt csapadékot, elszórtan azonban előfordulhatnak záporok, zivatarok. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső sem kizárt. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig, péntekig marad a kissé változékony, időnként záporokkal, zivatarokkal tarkított nyári idő. Újabb hőhullám egyelőre nem érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: csapadék, június, felmelegedés, meleg, havas, fülledt, lehűlés, köd, , fagy, zápor, front, tavasz, zivatar, eső, időjárás