Az anticiklonális hatásoknak köszönhetően folytatódik a száraz idő, a napsütés mellett azonban időnként megnövekedhet a felhőzet. 

Az átmeneti megtorpanás után pénteken tovább emelkedik a hőmérséklet, 35-37 fokos maximumokkal  tetőzik a kánikula.

Szombaton már egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására északnyugatira fordul és megerősödik a szél. 

A nyugati tájakon már enyhül a nagy meleg, de még így is 30 fok körüli hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol vagy gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 25-28 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: napos és fátyolfelhős időszakok váltakoznak. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. 

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 21-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: jelentősebb lehűlés a jövő hét elején sem valószínű, a nappali hőmérsékletek 30 fok közelében alakulnak. Záporok, zivatarok esélye egyelőre bizonytalan. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás