A következő napokban döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a jelentős változást okozó frontok elkerülik térségünket. Péntekig többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Folytatódik a meleg levegő beáramlása, a nappali hőmérsékletek már elérhetik a 35 fokot. Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, így a napi középhőmérséklet már 25 fok felett alakulhat. 

Pénteken tetőzhet majd a hőség, ekkor többfelé 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: folytatódik a többnyire napos, száraz idő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

null

Péntek: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, helyenként azonban megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 20-23 fok között alakulnak. A délutáni órákra 35-37 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy gyenge hidegfront hatására már enyhül a nagy meleg és szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A jövő hét elején  néhány fokkal tovább mérséklődhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás