Anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható. Eleinte folytatódik a nagyjából átlagos hőmérsékletű idő, majd felerősödik felettünk a déli áramlás amellyel afrikai eredetű, igen meleg légtömeg érkezik fölénk. 

Keddről további felmelegedés várható, a hét közepén már 35 fokos rekkenő hőségre számíthatunk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: sok lesz a napsütés, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

null

Szerda: marad a túlnyomóan napos, száraz idő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 18-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön, pénteken tetőzik a hőhullám, ekkor már 35 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. A hétvégén egy gyenge front hatására már enyhülhet a nagy meleg.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás