Vasárnap egy gyenge front súrol bennünket, ennek hatására átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, hűsítő zápor, zivatar azonban csak elvétve fordulhat elő. A hőmérsékletek megközelíthetik a 30 fokot.

A következő napokban már egy anticiklon alakítja időjárásunkat, napos, száraz időszak köszönt be. Hétfőn még marad a szélsőségektől mentes meleg idő, majd keddtől felerősödik felettünk a déli áramlás, komolyabb hőhullám éri el hazánkat. További felmelegedés várható, országos kánikulára számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat rövid zápor vagy zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: napos száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Kedd: folytatódik a többnyire napos, száraz idő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig tovább fokozódik a hőség, helyenként már 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A hétvégére érkezhet majd bizonytalan mértékű felfrissülés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás