A következő napokban döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó jelentősebb frontok elkerülik térségünket. Többnyire napos, száraz idő várható, átmeneti felhősödések azonban előfordulhatnak. Déli áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk, de az igazán forró légtömeg egyelőre határainkon kívül marad. 

Erősödik tehát a nappali felmelegedés, többfelé 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol vagy gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: keddtől jelentős hőhullám indul, a hét közepén már országos kánikula, később pedig hőség várható. Pénteken tetőzhet az afrikai eredetű meleghullám, a hétvégére néhány fokkal felfrissül a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár