A következő napokban már döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik hazánkat. Szárazabb időszak kezdődik, a napsütés mellett azonban fátyolfelhős vagy gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak.

Délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégén már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban újabb hőhullám éri el hazánkat, beköszönt a hőség. Csütörtökön vagy pénteken tetőzhet a meleg, ezt követően egy hidegfront hatására már kissé mérséklődhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, hőmérséklet, június, zivatar, szél, csapadék, fagy, lehűlés, eső, zápor, időjárás