Péntektől már egyre szárazabb, stabilabb léghullámok érkeznek fölénk. Az anticiklonális hatásoknak köszönhetően frontmentes, naposabb időszak köszönt be. Ismét délire vált felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. A derült idő miatt frissebbek lesznek az éjszakák, napközben azonban szombattól már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: erősen gomolyfelhős és napos időszakok váltakoznak, már csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején jelentősebb hőhullám éri el hazánkat, a hét közepén már 35 fokos hőség várható. Folytatódik a többnyire napos, száraz idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár