Északnyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel váltakozó nedvességtartalmú, az átlagosnál hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Szerdán és csütörtökön folytatódik a változékony idő, szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. A nappali hőmérsékletek 25 fok alatt alakulnak. 

Péntektől kezdődhet határozott javulás, ekkortól már szárazabb levegő érkezik fölénk. Több lesz a napsütés és ismét erősödik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Szórványosan várható zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Péntek: napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén további felmelegedés várható, visszatér a kánikula. A jövő héten jelentősebb hőhullám érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás