Napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan alakulhat ki záporos csapadék.  A következő napokban északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel váltakozó nedvességtartalmú, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. 

Folytatódik a változékony idő, szórványosan szerdán és csütörtökön is előfordulhat zápor, zivatar. A nappali hőmérsékletek pedig továbbra is 25 fok alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Eleinte többfelé, majd  elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek, szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől határozott javulás kezdődik időjárásunkban, több lesz a napsütés és újabb melegedés kezdődik. A hétvégére visszatér az igazi nyári idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás