Északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is kellemes nyári idő várható, 25 fok körüli maximum hőmérsékletekkel.

Hétfőn nedvesebb levegő alakítja időjárásunkat, ekkor többfelé, majd keddtől szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Kisebb körzetekben továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakrabban lesz felhős az ég és összességében többfelé várható zápor, heves zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő  estére 20-23 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25 fok körül alakulnak.

Távolabbi kilátások: csütörtökön is folytatódik a változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő, javulás, illetve újabb felmelegedés majd a hétvégén kezdődhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, hőmérséklet, felmelegedés, lehűlés, fagy, zápor, szél, zivatar, csapadék, időjárás, eső