Szerdán a gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat, zápor, zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. Az északnyugatira forduló széllel néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk, a napközben nem lesz melegebb 25-26 foknál.

Csütörtökön már ismét délire fordul az áramlás amellyel páradús, labilis légtömeg érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, de növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délutáni, esti óráktól szórványosan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Csütörtök: a napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és szórványosan zápor, heves zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig nem várható lényeges változás, marad a meleg nyári idő. Zápor, zivatar szinte bármelyik nap előfordulhat majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, zápor, fülledt, köd, május, havas, tavasz, front, felmelegedés, fagy, , zivatar, meleg, eső, csapadék, időjárás