A több-kevesebb napsütés hatására kissé tovább melegszik a levegő, a nappali hőmérsékletek elérhetik a 27-28 fokot.

Kedd délutántól, estétől egy közelgő gyenge hidegfront hatására már labilizálódhat a légkör, helyenként erősebben is megnövekedhet a felhőzet. Szerdára megérkezik fölénk a front, a megélénkülő északnyugati széllel néhány fokkal frissebb levegő árasztja el térségünket. Zápor, zivatar továbbra is csak elszórtan fordulhat elő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. A késő esti órákra 20-23 fok közé hűl a levegő.

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan gomolyfelhős napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében dél felől ismét páradús, labilis levegő érkezik fölénk, így egyre inkább növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, hőmérséklet, május, fagy, lehűlés, eső, felmelegedés, csapadék, zivatar, zápor, időjárás