A jelentős időjárás változást, lehűlés vagy tartós csapadékot okozó frontok messze elkerülik térségünket. A légkör azonban nem lesz túl száraz, a labilis levegő kedvez a gomolyfelhő képződésnek, illetve a helyi záporok, zivatarok kialakulásának. Az esetleges csapadékgócok azonban csak kis területeket érintenek, így a legtöbb hely szárazon marad. Néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Kedd: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet és zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét további napjaiban sem lesz lényeges változás, azaz a marad a fülledt meleg idő. Zápor, zivatar szórványosan továbbra is előfordulhat.

Címkék: felmelegedés, május, havas, tavasz, front, fülledt, lehűlés, csapadék, , zápor, fagy, köd, eső, meleg, zivatar, időjárás