A változást okozó frontok elkerülik térségünket, a magasban azonban marad a páradús, labilis légtömeg. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, de a délutáni órákban ismét növekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A záporgócok azonban csak kisebb körzeteket érintenek. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, a délutáni órákban 25 fok köré melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a hasonló időjárási helyzet, legfeljebb annyi változás valószínű, hogy a hétvégén tovább emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, május, fagy, köd, havas, fülledt, eső, lehűlés, felmelegedés, tavasz, csapadék, , zivatar, meleg, zápor, időjárás