Lehűlés a következő napokban sem várható, folytatódik a meleg nyári idő, a nappali hőmérsékletek 25 fok közelében alakulnak. A jelentős frontok elkerülnek bennünket, a légkör azonban nem lesz száraz, így időnként megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső is előfordulhat, ugyanakkor a legtöbb hely szárazon maradhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 11-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás, lehűlés, vagy kánikula a következő egy hétben sem valószínű. Az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű, kora nyárias idő várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, felmelegedés, hőmérséklet, fagy, zápor, lehűlés, szél, eső, zivatar, csapadék, időjárás