Hétfőn a hideg, helyenként fagyos éjszaka után napközben sem lesz melegebb 10-12 foknál. Számottevő csapadék azonban nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor.

Kedden nedvesebb léghullámok alakítják időjárásunkat, többfelé valószínű eső, zápor. Átmenetileg kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Szerdán egy ciklon hatására folytatódik a változékony, csapadékos idő. Néhány fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható és többfelé valószínű eső, zápor. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

null

Szerda: marad a felhős ég és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön már csökken a csapadékhajlam, javul az idő, majd péntektől fokozatos felmelegedés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár