A következő napokban is marad az északi áramlás, így enyhülésre továbbra sem számíthatunk. Több hullámban érkezik a hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő, időnként kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. A szél végig élénk, időnként erős, néhol viharos lesz, így napközben is meglehetősen alacsony lesz a hőérzetünk. 

Éjszakánként 0 fok közelébe hűl a levegő és napközben sem lesz melegebb 10-12 foknál. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Elszórtan záporok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé lehet gyenge fagy. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Kedd: erősen felhős idő várható és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak.

null
 

Távolabbi kilátások: a jövő hét további napjaiban eleinte marad a változékony, hűvös idő, majd péntektől fokozatos felmelegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár