Tartós északi áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, hideg levegő érkezik fölénk. A hétvégén, illetve hétfőn a hidegfrontok hatására több lesz felettünk a felhő és szórványosan bárhol előfordulhat eső, zápor. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már csak 10 fok körül alakulnak. 

Az erős, időnként viharos északi szél pedig tovább rontja majd a hőérzetünket. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan eső, zápor is kialakulhat. Az északi szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: többnyire felhős idő várható, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: az erősen felhős ég mellett rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében sem lesz lényeges változás, legfeljebb a hétvégén kezdődhet bizonytalan mértékű melegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár