Északi légpályákon továbbra is hűvös, eleinte még többnyire száraz levegő érkezik fölénk. A több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de futó zápor csak néhol alakulhat ki. A hőmérsékletek több fokkal elmaradnak majd az ilyenkor szokásostól. Éjszakánként a gyengén felhős, szélcsendes tájakon fagy is előfordulhat, napközben pedig legfeljebb 15 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap egy újabb hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására viharossá fokozódik a szél és ismét növekszik a csapadékhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Vasárnap: gyakran lesz felhős az ég és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati  szél viharossá fokozódik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás még a jövő héten sem várható, marad a változékony, időnként csapadékos, hűvös idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, , április, havas, felmelegedés, fülledt, tavasz, fagy, eső, front, lehűlés, köd, zivatar, zápor, csapadék, időjárás