A következő napokban is marad az északi irányítás, így enyhülésre nem számíthatunk. Több hullámban  váltakozó nedvességtartalmú, hűvös levegő érkezik fölénk. Kiterjedt csapadék már nem várható, de az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan előfordulhat zápor, esetleg zivatar.  Az éjszakák hidegek lesznek, a gyengén felhős, szélvédett tájakon gyenge fagy is előfordulhat, napközben pedig általában 15 fok alatt marad a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-11 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Szombat: gyakrabban lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős enyhülésre a jövő hét közepéig nem számíthatunk, sőt újabb hidegfrontok érhetik el térségünket. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, április, hőmérséklet, fagy, felmelegedés, zivatar, lehűlés, eső, zápor, csapadék, időjárás