A kedden átvonult hidegfront mögött tartós északi áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú hűvös levegő érkezik fölénk. A következő napokban már az átlagosnál több fokkal hűvösebb idő várható, éjszakánként a gyengén felhős, szélcsendes tájakon fagy is előfordulhat. Tartós, jelentős csapadék nem várható, elszórtan azonban előfordulhatnak záporok. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-11 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő, néhol talaj menti fagy is előfordulhat. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő, helyenként gyenge fagy is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős enyhülésre a jövő hét közepig nem számíthatunk, marad az átlagosnál hűvösebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: , fagy, április, havas, fülledt, zivatar, zápor, front, tavasz, köd, eső, felmelegedés, lehűlés, csapadék, meleg, időjárás