A hidegfront csapadékzónája csak a késő esti órákra vonul át felettünk, így napközben még borongós, esős idő várható. Az előző napokhoz képest 10-15 fokkal hűvösebb levegő árasztja el térségünket.

A front mögött északi áramlás alakul ki felettünk, így enyhülésre a következő napokban sem számíthatunk. Éjszakánként 5 fok alá hűl a levegő, napközben pedig 15 fok alatti csúcshőmérsékletek várhatók. Tartós csapadék már nem valószínű, de egy-egy futó zápor bárhol kialakulhat.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-15 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

Szerda: többnyire felhős idő várható, csak helyenként süthet ki a nap. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Csütörtök: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig marad az északi áramlás, így folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő. Éjszakánként a gyengén felhős, szélcsendes tájakon fagy is előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, meleg, fagy, felmelegedés, fülledt, tavasz, zápor, havas, köd, front, eső, lehűlés, csapadék, , zivatar, időjárás