A közelgő hidegfront előtt még marad a déli áramlás, a nappali hőmérsékletek hétfőn még megközelíthetik a 30 fokot. Az esti óráktól a front hatására már szórványosan előfordulhat zápor, zivatar.

Kedden a hidegfront alakítja időjárásunkat, csapadékos, szeles idő várható. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Erős lehűlés kezdődik, a nappali hőmérséklet már a 15 fokot sem éri el. Szerdán is marad a csapadékra hajló idő és kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az esti óráktól szórványosan már előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20 fok köré hűl a levegő. 

Kedd: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-15 fok között alakulnak. 

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható  és szórványosan újabb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-13 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: egész héten marad a változékony, hűvös idő. Éjszakánként a szélcsendes, derült helyeken akár fagy is előfordulhat majd. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, hőmérséklet, csapadék, szél, fagy, felmelegedés, lehűlés, zivatar, zápor, eső, időjárás