Megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, a következő napokban ismét délire fordul felettünk az áramlás. Már csütörtökön erősödik a nappali felmelegedés, szombattól pedig ismét nyárias magasságba emelkedik a hőmérséklet. Az időszak elején még előfordulhatnak felhős tájak, de csapadék ekkor sem várható, a későbbiekben pedig már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnaptól tovább melegszik a levegő, a nappali hőmérsékletek már elérhetik a 27-28 fokot. Hétfőn is marad a nyárias meleg, majd keddtől egy markáns hidegfront hatására jelentősebb lehűlés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, április, szél, felmelegedés, lehűlés, zápor, fagy, csapadék, eső, zivatar, időjárás