A front szárazon halad át felettünk, legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor. 
Mérséklődik a nappali felmelegedés, a nyugati tájakon nem lesz melegebb 16-18 foknál.

A hűvös levegő utánpótlása azonban ezzel meg is szűnik, a következő napokban már ismét emelkedik a hőmérséklet, fokozatosan visszatér a kora nyáriasan meleg idő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégére visszatér a meleg nyári idő, újabb hidegfront, illetve lehűlés majd a jövő hét kedden érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, zápor, fülledt, április, havas, , köd, felmelegedés, fagy, zivatar, lehűlés, front, tél, meleg, csapadék, időjárás