Egy közelgő hidegfront előterében ma még marad a déli áramlás, a hőmérsékletek több fokkal az ilyenkor szokásos felett alakulnak. A front valamikor az éjszakai órákban éri el hazánkat, számottevő csapadék azonban nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő átmeneti zápor. Szerda napközben már átvonul felettünk a hidegfront, mögötte változóan felhős, szeles idő várható 20 fok közeli hőmérsékletekkel.

Csütörtökön már ismét melegszik a levegő, kellemes tavaszi idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 21-23 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén újabb felmelegedés várható, a hőmérsékletek már 25 fok felett alakulnak. A jövő hét keddtől azonban jelentősebb lehűlés érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, hőmérséklet, eső, csapadék, lehűlés, időjárás, szél, felmelegedés, fagy, zápor, zivatar