Hétfőn és kedden még anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik az eseménytelen, többnyire napos, száraz idő. Marad a déli áramlás, a hőmérsékletek több fokkal az évszakos átlag felett alakulnak. Igen enyhék lesznek az éjszakák, napközben pedig egyes helyeken 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

Szerdán ugyanakkor már egy hidegfront vet véget a felmelegedésnek, sőt néhány fokkal visszahűl a levegő. A hőmérsékletek azonban továbbra is a kellemes tartományban alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: gyengén felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében kellemes tavaszi időre számíthatunk, a frontok elkerülik térségünket. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, időjárás, somogy megye